Kroon olie is een merk die veel verschillende producten olie verkoopt voor je auto, fiets, industrieproducten, marine producten en andere soortgelijke toepassingen. Waarschijnlijk ben je al bekend met kroon olie doordat het een bekend merk is voor auto olie en olie voor je fiets. Het is dan ook voor vele toepassingen geschikt. Overal waar je een smeermiddel voor nodig hebt is een product te krijgen van kroon olie.

De functie van smeermiddel

Kroon olie is een smeermiddel die op verschillende manieren manieren ingezet kan worden. Smeermiddel zegt het al in de naam, het wordt gebruikt om delen te smeren delen van je auto of een andere voertuig die draaien wil je soepel houden. Smeermiddel zorgt ervoor dat geen frictie tussen delen ontstaan en het goed blijft draaien. Het is daarom ook verstandig om dit in de gaten te houden bij verschillende delen van je auto. Denk hierbij aan de motorolie voor auto’s die regelmatig aangevuld moet worden. Andere delen van je auto die bewegen en smeermiddel nodig hebben kunnen ook gecontroleerd en aangevuld worden door de garage. 

Kroon Olie gebruiken

Een smeermiddel zoals kroon olie doet nog meer. Het soepel draaiende houden van bewegende delen is de bekendste functie. Kroon olie kan daarnaast gebruikt worden om warmte af te voeren. Je kunt hierbij denken aan koelvloeistof. Dit is een zeer belangrijke vloeistof in je auto en kun je gelukkig makkelijk zelf bijvullen. Andere functies van een smeermiddel waarvoor kroon olie geschikt is zijn het reinigen van de auto, geluid dempen, afdichten, indirect brandstof besparen, natuurlijk componenten aansturen en beschermen tegen corrosie. Dit is allemaal belangrijk om je auto zuinig en effectief te laten lopen. Daarnaast is dit dus ook belangrijk om je auto zo goed mogelijk te onderhouden. Je voorkomt onnodige reparaties en laat de onderdelen langer meegaan.

Welke olie is geschikt

Als je op zoek gaat naar olie voor je auto, dan is het belangrijk dat je de juiste olie gebruikt. Bij het gebruik van de verkeerde olie kunnen onderdelen stuk gaan. Het middel werkt dan ook minder effectief.Om blijvende beschadigingen te voorkomen kun je olie zoeken op merk. Voor verschillende merken zijn verschillende soorten olie verkrijgbaar. Daarnaast kun je op kenteken zoeken. Dit is natuurlijk ook wel zo makkelijk. Je vind dan onder je kenteken alle soorten olie die geschikt zijn voor je auto. Denk aan motorolie voor auto’s, remolie, transmissie olie, koelvloeistof en meer smeermiddelen. 

Als je een oldtimer hebt dan kun je ook kroon olie gebruiken. Voor oldtimers zijn wel andere soorten olie geschikt, dan de olie die je gebruikt bij nieuwe auto’s. Oldtimers hebben andere systemen en daardoor andere soorten olie nodig. Kroon olie heeft daarvoor een speciale lijn met smeermiddelen. Dat is natuurlijk wel zo makkelijk als je op zoek bent naar olie voor je auto. Voor oldtimers zijn natuurlijk wel meerdere specifieke eisen. Oldtimers verschillende onderling natuurlijk ook. Daardoor zijn meerdere producten ontwikkeld zodat altijd een geschikt smeermiddel te krijgen is voor jouw oldtimer. Voor verschillende bouwjaren en verschillende soorten auto’s is smeermiddel van kroon olie te verkrijgen.