teeds meer mensen kiezen ervoor om een auto uit het buitenland te importeren. Maar waarom is dat eigenlijk? Het is algemeen bekend dat de prijzen in het buitenland een stuk lager liggen. En dit komt voornamelijk door (import)belastingen. Het importeren brengt echter ook kosten met zich mee. Dat weerhoudt veel mensen ervan om zelf aan de slag gaan met het importeren. Maar toch kan het veel geld schelen en het is ook mogelijk om de nodige hulp in te schakelen zodat het importeren van je droomauto uit het buitenland een stuk eenvoudiger wordt.

Hoe werkt het importeren van een voertuig?

Als je gaat verdiepen in het importeren van voertuigen dan lijkt het misschien ingewikkeld. Je moet het nodige papierwerk regelen en de buitenlandse auto moet ook voldoen aan de eisen die hier in Nederland gelden. Vervolgens moet je alle stappen van het proces doorlopen om uiteindelijk een Nederlands kenteken op je buitenlandse auto te kunnen zetten. 

Een auto importeren is eenvoudiger dan je denkt

De importservice van Easy Import zorgt ervoor dat het een stuk eenvoudiger wordt. Je kan ervoor kiezen om met hulp zelf de auto te importeren maar je kan dit ook volledig uitbesteden. Dat kost wat meer maar dan weet je er zeker van dat alles goed gaat en dat je geen vertraging oploopt. Je hoeft alleen maar zelf op zoek te gaan naar je droomauto in het buitenland en het importbedrijf kan de rest van het werk voor je uit handen nemen.

Met welke kosten moet je rekening houden?

Het is van te voren niet exact uit te rekenen hoeveel het gaat kosten om de auto te importeren. Om een indicatie te krijgen kan je de zoekservice gebruiken op Easyimport.nl. Hier kan je aangeven welk model auto je wel invoeren, de prijs, welk bouwjaar en andere relevante gegevens. De kosten van het importeren van een auto rollen er vervolgens uit. Aan de hand hiervan kan berekend worden welke kosten en belastingen je moet betalen om de auto te importeren.