Je kunt tegenwoordig gemakkelijk via internet zelf de BPM berekenen voor te tunen auto. De zoektocht eindigt toch vaak in het buitenland. Een snelle zoekactie naar “BPM tuning auto calculator” regelt al vele hits op. Het is echter niet zo dat je daarna even je kenteken invult en dat je daarmee de BPM hebt berekend. Er zit een heel systeem achter, waarbij als je daar een beetje moeite in stopt je vele honderden euro’s kunt besparen. Hoe dit werkt is niet zo heel lastig, het kost alleen wel wat tijd en daar moet je nou net zin in hebben.

Hoe kan ik geld besparen op de BPM van mijn tuning auto?

Als je online een calculator hebt gevonden voor het berekenen van de BPM van je tuning auto, moet je kijken welk formulier er gebruikt wordt. Je mag namelijk elk BPM formulier gebruik vanaf het moment dat het voertuig geregistreerd staat. Dus bijvoorbeeld, is je tuning auto geregistreerd vanaf april 2014 dan mag je het eerst volgende formulier gebruiken, maar niet een formulier van voor april 2014. Het is belangrijk dat je het goede formulier gebruikt en dat je ook de juiste gegevens invoert, je bent hier namelijk zelf verantwoordelijk voor. Maak je hierbij een fout dan is het je eigen schuld en kun je een boete krijgen.

Wat is BPM eigenlijk?

BPM is de afkorting voor de wet belasting op personenauto’s en motorvoertuigen, aangezien het hier gaat om een luxe artikel moet je hier extra belasting over betalen. Hoeveel is afhankelijk van het soort tuning auto, jaartal en marktwaarde. Het is belangrijk dat je zelf goed kijkt naar wat de voordeligste manier is voor jou om BPM te betalen voor je tuning auto. Bestudeer en vergelijk goed de verschillende formulieren met behulp van een calculator voor het berekenen van de BPM voor je tuning auto en bespaar zo gemakkelijk vele honderden euro’s. Het kost wat moeite maar dan heb je ook wat!

Naast het berekenen van de BPM kan het handig zijn om het het aantal eigenaren van een auto te achterhalen. Dit kun je doen op Autohistoriecheck.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *