Zuinig rijden met brandstof besparing als doel, wie wil dat nu niet. Zeker voor rijscholen is het verbruik belangrijk om kostenefficient te zijn. Wij van JDP kunnen uw rijlesauto zo tunen dat u gegarandeerd kosten gaat besparen. Neem nu contact op om uw voordelen te bespreken.

Geen geen tuning? Lees dan eens onderstaande tips

Tegenwoordig hebben mensen meer brandstofefficiĆ«nte voertuigen nodig. De auto-industrie is booming, benzineprijzen zijn gestaag aan het wandelen en het broeikaseffect neemt een wending voor het ergste – als een consument met meerdere keuzes en verantwoordelijkheden om in gedachten te houden tijdens het rijden, hier zijn onze toptips voor zuinig rijden.

De manier waarop u rijdt, kan het grootste verschil maken voor hoeveel brandstof u bespaart of verspilt. Vergeet niet dat het een auto is, geen stormram, dus raak niet met geweld tegen de remmen aan. Stoppen en beginnen keer op keer weg te eten in een enorme capaciteit aan je brandstof. Streef naar soepele en stabiele schijven.

Als uw auto een handgeschakelde versnellingsbak gebruikt, probeer dan zo snel mogelijk naar de hoogste versnelling te schakelen voor maximale brandstofefficiƫntie. In een lagere versnelling rijden dan nodig, verbruikt in de regel sneller brandstof. Power-opties hebben de neiging om de auto te vertragen in lagere versnellingen, dus ontwijk ze zo ver mogelijk.

Je geld wordt in de lucht! Vermijd het verdampen van de brandstof door de gasdop stevig op uw auto te schroeven na het vullen van de tank en door te parkeren in de schaduw om oververhitting te voorkomen – dit vermindert ook de noodzaak voor airconditioning. Als de winters ijzig zijn, kun je een blokverwarming gebruiken als de temperatuur onder de -20 graden Celsius zakt, om je motorolie en koelvloeistof warm te houden.

Laat uw auto niet stationair draaien. Ja, het verkeerslicht zal op elk moment groen worden, maar een aanzienlijk deel van de brandstof zal wegbranden terwijl u erop wacht. Zet je contact af als je buiten iemand thuis of voor de supermarkt staat te wachten.

Uw banden dragen in hoge mate bij tot de manier waarop uw auto omgaat met brandstof. Banden die zijn opgepompt tot het juiste drukniveau en banden met een lage weerstand (milieuvriendelijke banden zijn gebouwd om de rolweerstand te verminderen) bieden een meetbaar voordeel in brandstofefficiƫntie. Voor elke toename van de onderinflatie gelijk aan 5% van de ideale druk in de banden van een auto, is er een vermindering met 1% van het brandstofverbruik van het voertuig.

Rijschool nodig? Kijk dan eens op https://www.easydriving.nl/