Wellicht heb je er wel eens van gehoord, het leasen van een auto. Tegenwoordig is het voor veel ondernemingen en werknemers zeer populair om gebruik te maken van leaseregeling. Dit komt doordat het leasen van een auto veel voordelen met zich mee brengt. Het leasen van een auto drukt de winst waardoor er uiteindelijk minder belasting betaald hoeft te worden. Omdat veel ondernemers gebruik maken van deze regeling zit de kans er dik in dat je wel eens van shortlease hebt gehoord. Er zijn verschillende soorten vormen van leasen en daar is shortlease er een van. Wanneer je een auto wilt leasen betekent dit dat je maandelijks een bedrag overmaakt naar de leasemaatschappij. Nadat je dit doet kun je in deze desbetreffende auto rijden zonder dat je hem daadwerkelijk koopt. Een veelgebruikte manier van leasen is shortlease. Maar wat is shortlease nu eigenlijk precies? Hieronder zullen we kort uitlichten wat shortlease nou eigenlijk precies is.

Wat is shortlease?

Wat is shortlease nou eigenlijk precies? Op het moment dat je gebruik maakt van shortlease betekent dit dat je voor een kortere tijd een auto huurt dan normale lease. Als je via shortlease een auto huurt zal de auto uiteindelijk niet jouw bezit worden na afloop van de leaseperiode. Hierbij betaal je alleen voor het rijden van de auto en daardoor betaal je niet voor het aflossen van de auto. Er zijn verschillende leasecontracten, waarbij het mogelijk is om bij sommige leasemaatschappijen de auto af te betalen, zoals financial lease. Bij financial lease word je officieel eigenaar van de auto nadat je alles hebt betaald. Als voordeel heeft een shortlease contract dat je voor kortere periode verbonden bent aan de overeenkomst dan operational lease. Je zult wel je eigen benzine moeten betalen, maar het is mogelijk om vrijwel alle kosten te declareren bij de leasemaatschappij. Hierbij kun je denken aan kosten zoals het onderhoud van de auto. Het is zelfs zo dat de verzekeringen betaald worden door de leasemaatschappij. Dit heeft als voordeel dat je veel minder geld kwijt bent aan kosten die je zonder leasen anders gegarandeerd kwijt bent. Ook hoef je nu dus geen aparte potjes te sparen als er iets kapot gaat aan de auto.

Waar kun je de perfecte auto leasen?

Op het moment dat je niet weet waar je het beste lease contract kunt krijgen, is het goed om eerst te oriƫnteren bij verschillende leasemaatschappijen. Hierbij is het aan te raden om de mogelijkheden op het internet te bekijken. Op het internet kun je namelijk recensies van mensen lezen. Na het bekijken van ervaringen en reviews kun je goed inschatten welke leasemaatschappij betrouwbaar is en welke niet. Zodra je een selectie hebt gemaakt van diverse leasemaatschappijen, is het verstandig om informatie op te vragen zodat je deze kunt vergelijken. Dankzij enorme klanttevredenheid is het waarschijnlijk dat je bij diverse reviews VWP shortlease tegenkomt. VWP Shortlease is een bedrijf waar je voordelig een shortlease contract kunt afsluiten. Naast de uitstekende prijs staat het bedrijf ook bekend om haar klantenservice.

Interesse in private lease deals? Kijk dan eens op faseautobedrijven.nl