Tune je auto met horoscoop sterren

De stand van de sterren wordt al sinds de oude Grieken gebruikt. Ook zeevaarders hebben langere tijd dankbaar gebruik gemaakt van de altijd aanwezige sterren. Op volle zee is het zonder kompas of ander navigatiesysteem moeilijk om jezelf te oriënteren. Gelukkig staan de sterrenbeelden altijd aan de hemel om de weg te wijzen. Maar de stand van de sterren kon ook gebruikt worden in de landbouw. Door naar de stand van bepaalde sterrenbeelden te kijken, wist men vroeger precies wanneer er gezaaid kon worden. Ook wist men hierdoor precies wanneer de oogst rijp was. Tegenwoordig gebruiken we de sterren ook voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld om je horoscoop te raadplegen. En hierin bestaan ook weer diverse soorten: van geboortehoroscoop en daghoroscoop tot jaarhoroscoop en zelfs een speciale liefdeshoroscoop. Echt voor iedere horoscoopsoort kun je de sterren raadplegen.

 

Van Ram tot Vissen – wat gebruik jij voor je auto?

Waar de Chinezen gebruik maken van sterrenbeelden zoals Paard en Aap, maken wij in het westen gebruik van de sterrenbeelden gebaseerd op de Dierenriem. In totaal vormen 13 tekens de Dierenriem. Dit is een beetje vreemd. Er zijn namelijk slechts 12 sterrenbeelden. Dit komt doordat één van de tekens door astrologen niet wordt erkent. Dit is het teken van de Slangendrager. Hoewel je het fysieke sterrenbeeld wel degelijk aan de hemel terug kunt vinden, hebben astrologen ervoor gekozen om geen sterrenbeeld op dit teken van de Dierenriem te baseren. Je kunt dus nooit het sterrenbeeld Slangendrager hebben. Gelukkig beslaan de overige twaalf tekens een geheel kalenderjaar, waardoor nooit iemand zonder sterrenbeeld komt te zitten. Je geboortedag en maand bepalen samen je sterrenbeeld. De astrologische sterrenbeeldenreeks start met de Ram. Dit gebeurt traditioneel, omdat de start van dit sterrenbeeld tegelijkertijd de start van de lente (ook wel voorjaarsequinox genoemd) aangeeft. Deze dag is extra bijzonder doordat op deze dag het aantal lichturen gelijk is aan het aantal uren dat het donker is. De sterrenbeelden die wij in de westerse wereld aanhouden zijn als volgt:

Ram                            Stier

Tweelingen                 Kreeft

Leeuw                         Maagd

Weegschaal                Schorpioen

Boogschutter              Steenbok

Waterman                  Vissen

 

Je sterrenbeeld en nog wat meer

Je horoscoop bestaat technisch gezien uit je sterrenbeeld met nog extra toevoegingen. Voeg je naast je sterrenbeeld nog je persoonlijke zon, maan en acht planeten toe, dan heb je het volledige recept voor een goede horoscoop. De zon staat voor jouw kern en wordt gecombineerd met je geboorteteken. Dit teken bepaalt je persoonlijke kwaliteiten die je in de loop van de tijd kunt ontwikkelen. De zon laat uit alle kwaliteiten jouw kernkwaliteiten zien. Dit zijn jouw persoonlijke talenten die zowel een positieve als negatieve invloed op je kunnen hebben. Het is dus belangrijk dat je ze goed in kaart hebt, zodat je deze op de juiste manier kunt ontwikkelen. De planeten beschrijven jouw overige eigenschappen, behoeftes op psychologisch vlak en beschrijven jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *