Wil je graag een laadpaal kopen? Dan wordt het ongetwijfeld direct duidelijk dat er op de markt best wel wat verschillende soorten exemplaren zijn terug te vinden. Bij het aanschaffen van een oplaadmogelijkheid voor je elektrische auto is het zo dat er een keuze kan worden gemaakt tussen enerzijds een standaard laadpaal en anderzijds een zogenaamde wallbox. Voor deze laatste geldt dat ze niet over een paal beschikt omdat ze uiteraard gewoon aan de muur wordt bevestigd. Hoe dan ook, indien jij op het punt staat om een laadpaal aan te schaffen is het met zekerheid een aanrader om de informatie door te nemen die je hieronder aantreft. 

Hoe interessant is een eigen laadpaal kopen?

Een eigen laadpaal kopen kan in de praktijk bijzonder interessant zijn. De keuze voor het aankopen van een dergelijke laadpaal zorgt er immers voor dat je bent verzekerd van een aantal niet onbelangrijke voordelen. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je de mogelijkheid hebt om je auto gewoon bij je thuis op te laden. Dat is niet mogelijk wanneer je aangewezen bent op de openbare exemplaren. Bovendien spreekt het voor zich dat je op deze manier niet hoeft te wachten tot je auto is opgeladen. Voor heel wat mensen geldt bijvoorbeeld dat ze hun voertuig tijdens de nacht laten opladen waardoor ze de volgende ochtend meteen kunnen vertrekken. 

Waar rekening mee houden bij een laadpaal aanschaffen?

Bij een laadpaal kopen is het zo dat er aandacht moet worden besteed aan best een aantal verschillende aandachtspunten. Het gaat hierbij meer concreet om de onderstaande:

  1. Het type laadpaal (een standaard of een slim exemplaar); 
  2. Het design waar de laadpaal over dient te beschikken; 

Hou bovendien bij een laadpaal kopen eveneens rekening met de plaats waar je ze moet voorzien. Ben je van plan om niet zomaar één, maar wel om meerdere auto’s aan dezelfde paal op te laden? Dan dien je uiteraard altijd rekening te houden met een zo centraal mogelijke locatie. Anders dien je telkens de auto’s opnieuw te verplaatsen wanneer je een bepaald exemplaar wil opladen. Ook dit is dus met zekerheid een aanrader om aandacht aan te besteden. 

Wat met het budget dat je hiervoor moet voorzien?

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat je voor een laadpaal kopen ook een bepaalde hoeveelheid budget moet voorzien. Wat dit budget betreft dien je grondig rekening te houden met verschillende kenmerken. Zo is er bijvoorbeeld een verschil in prijs tussen een wallbox enerzijds en een laadpaal anderzijds. Dat is overigens niet alles. Wat bovendien immers ook te denken van: 

  • Het vermogen waar de lader over beschikt;
  • Het design waar je op kan rekenen;

Het spreekt voor zich dat een mooie design laadpaal kopen zeker de nodige voordelen met zich meebrengt, maar anderzijds is het natuurlijk eveneens zo dat je hier een bepaalde meerprijs voor betaalt. Is deze meerprijs voor jou geen probleem? Dan kan je dat uiteraard overwegen. Een extra meerwaarde brengt een dergelijke design paal uiteraard sowieso met zich mee. Hoe dan ook, de gemiddelde kostprijs voor een laadpaal is ergens gelegen tussen de 500 en 2.000 euro.