Wanneer je een auto aanschaft wil je natuurlijk dat je hier zo lang mogelijk mee kan rijden en dat je er zo min mogelijk geld nog aan moet gaan uitgeven, soms valt het niet te ontkomen maar er zijn een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om zo lang mogelijk je auto te behouden. Wanneer je toch onderhoud nodig hebt bij je auto kun je bijvoorbeeld bij Smits Auto terecht.

1 – Kies je route zorgvuldig

Het klinkt misschien een beetje raar, maar dat is het zeker niet. Wanneer je elke dag een route kiest die bestaat uit een slecht begaanbare weg, kan dit erg slecht zijn voor de onderkant van je auto. Wat zijn de gevolgen hiervan? onder andere kromme velgen, beschadigde banden of versleten schokbrekers. Dus een kleine omweg nemen die ervoor kan zorgen dat je niet de hele tijd over vervelende drempels heen rijd, kan de levensduur van je auto met duizenden kilometers redden.

2 – Op tijd tanken

Er zijn veel mensen die hun tank tot op een millimeter leeg rijden en dan pas gaan tanken, dit is niet goed voor je auto. Het sediment bevindt zich meestal op de bodem van de tank en als de motor altijd op brandstof vanaf de bodem van de tank loopt, is de kans groter dat bijvoorbeeld je pomp of je filter verstopt kunnen raken. De schade hiervan kunnen hoge kosten in rekening brengen.

3 – Check je bandenspanning

De meeste mensen vinden het niet nodig om eens in de zoveel tijd hun banden te checken en evt. zelf op te pompen, dit is namelijk erg belangrijk want als je banden maar iets te licht zijn opgepompt dan slijten je banden sneller en moet je motor harder werken om je auto vooruit te krijgen terwijl je dit zelf amper door hebt. Woon jij bijvoorbeeld in Delft? dan kun je dit ook laten doen bij de garage in Delft.

4 – Gebruik je garage

Dit klinkt redelijk normaal, je garage gebruiken om je auto in te stallen als je een garage hebt. Toch zal je je verbazen hoeveel mensen met een garage hun auto daar niet in zetten omdat ze dit als opbergplaats gebruiken. Wanneer je je auto in de garage bewaard voorkom je roest op je auto en op hete dagen zal de zon je interieur niet laten verkleuren.

5 – Laat de auto even opwarmen

Een motor heeft het de eerste vijf minuten nadat ‘ie wordt gestart het zwaarst. Een koude motor heeft weinig smering, doordat deze onderin het blok zit en dik is. De slijtage is dus bij koude motor het zwaarst en dat geldt niet alleen voor de winter.